torsdag den 8. november 2012

Få bedre overblik over arbejdsplanen med det nye overbliksbillede

På 16ugersplan.dk er vi committed til at gøre det nemmere at arbejde med arbejdsplaner. Med en ny funktion har vi fokuseret på hvordan overblik og justeringen af den enkelte ugeplan kan optimeres. Resultatet er det nye overbliksbillede som vist nedenfor. Det er enkelt, at få et hurtigt overblik over hvor mange der er på arbejde på et givent tidspunkt og det er endda muligt, at at justere arbejdstiderne i oversigten. Login og prøv hvor nemt det er at få overblik i din egen arbejdsplan. Hvis du ikke allerede har et login kan du gratis prøve løsningen i 30 dage ved at oprette dig som ny bruger her.Sådan fungerer overbliksbilledet

Arbejdstiderne i planen vises som blå søjler i overbliksbilledet. Hver af søjlerne svarer til en persons arbejdstid den pågældende dag. Længst til venstre kan start og slut tidspunkt for arbejdstiden aflæses ved at følge den vandrette linje for henholdsvis start og slut på søjlen. Samme princip gælder for åbningstider, der er angivet med grøn baggrund i grafikken. 

Det er kun tidspunkter hvor der sker noget vigtigt der vises i overbliksbilledet. Det vil sige tidspunkter, hvor en medarbejder kommer eller går - eller tidspunkter hvor butikken åbner eller lukker. På denne vis vil grafikken tilpasse sig og være så enkel som mulig i forhold til den indtastede plan.

Overbliksbilledet gør det nemt at se om der er "huller" i planen - hvor der er for få eller slet ingen på arbejde inden for åbningstiden. Kigger vi eksempelvis på mandag i billedet ovenfor ses det hurtigt, at der kun er 3 på arbejde i tidsrummet 17:00-18:00, imens der er 4 på arbejde resten af dagen. Det fremgår endvidere, at de tre af medarbejderne arbejder fra 09:30-18:15, en medarbejder arbejder fra 08:30-17:00 og endeligt at to medarbejdere ikke er på arbejde den pågældende dag (repræsenteret ved de grå firkanter ud for 08:30 mandag). 

Redigering og farvekoder i overbliksbilledet

Det er nemt at lave enkle justeringer i overbliksbilledet. I hver ende af de farvede søjler findes et "håndtag" i en mørkere nuance end resten af søjlen. Ved at klikke på håndtaget og trække med musen er det muligt, at justere tidspunkter for hvornår en medarbejder kommer og går. I eksemplet nedenfor er tiden netop justeret fra 16:45 til 17:00 vha. musen. Dette udløser en samtidig ændring af den indtastede arbejdstid i planen.

For at det er muligt at skelne imellem de forskellige typer i planen har de hver i sær en farvekode. Nedenfor vises eksempler på planlægning af arbejdstid (blå), feriefri(orange) og skole(lilla).Gør overbliksbilledet det nemmere for dig at håndtere arbejdsplanerne?

Skriv en besked nedenfor, eller send en mail, hvis overbliksbilledet hjælper dig - eller hvis du har en ide til hvordan det kunne blive bedre. Vi arbejder hele tiden på at gøre det endnu nemmere at håndtere arbejdsplanen, så dit input er værdsat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar